Primăria Comunei Baru, județ Hunedoara, România

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Baza de Practică şi Agrement - UBB Cluj - Baru Mare, judeţul Hunedoara

 

         Baza de Practică şi Agrement din Baru a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, oferă un cadru ideal pentru activităţi academice şi de recreere.

         Complexul este format din 5 corpuri de clădire în care s-au amenajat spaţii de cazare (la acest moment un număr de 80 de locuri de cazare, dispuse în camere cu 1, 2, 6 sau 8 locuri, cu sau fără baie proprie şi un apartament cu 3 camere, 4 locuri, cu baie proprie), săli de conferinţă, curs şi seminar. Este pusă la dispoziţia vizitatorilor şi o sală de socializare, un foişor, un spaţiu pentru grătar şi un teren sintetic pentru fotbal, tenis, volei sau baschet, inclusiv un club propriu.

         În imediata vecinătate se află şi sala de sport a comunei Baru ce poate fi închiriată pentru activităţi sportive în grupuri mici sau pentru activităţi sportive de anvergură (cum ar fi Cupa Masibo ce se desfăşoară anual în această sală de sport), precum şi sala de spectacole a căminului cultural din Baru (ce poate fi închiriată pentru activităţi culturale de orice nivel).

         Fluxul actual de vizitatori al complexului este de aproximativ 1.300 persoane/ an acesta înregistrând o creştere permanentă, în special datorită diversificării activităţilor la care participă acest complex.

         Dintre aceste activităţi putem aminti de aplicaţiile de teren ale studenţilor de la Facultatea de Geografie şi de la Facultatea de Biologie şi Geologie, excursiile cu specific cultural-istoric sau sportiv, simpozioane, conferinţe, şcoli doctorale, şcoli de vară şi de iarnă. Tot aici se desfăşoară şi Tabăra de performanţă destinată studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor din cadrul UBB, care obţin rezultate deosebite pe planul studiilor şi în cercetare.

         Tot aici s-a oferit sprijin pentru activităţi de nivel internaţional, cum ar fi "Balkan Camp" (tabăra Balcanică de Speologie) ce se desfăşoară anual cu un număr din ce în ce mai mare de participanţi la nivel internaţional sau workshop-ul internaţional de film documentar "Aristoteles Workshop" (în parteneriat UBB).

 

         Link-uri utile:

        UBB Cluj - Complexul Baru Mare.

        Baza de Practică şi Agrement Baru.

        Facultatea de Teatru şi Film - UBB Cluj.