Primăria Comunei Baru, județ Hunedoara, România

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Arc peste timp

 

Atestare documentară Comuna Baru, judeţul Hunedoara.

         În data de 6 decembrie 2018 în sala de spectacole a Căminului cultural din Comuna Baru, a avut loc spectacolul artistic închinat sărbătorii atestării documentare a 600 de ani de existenţă a localităţii Baru şi a Centenarului României.

            Acest spectacol a fost organizat de către Şcoala Gimnazială Petros cu participarea cadrelor dicactice şi a elevilor acestei şcoli, precum şi cu participarea copiilor de la Grădiniţa "Micii Grădinari".

            Debutul festivităţilor a fost reprezentat de o prezentare a evenimentelor istorice, realizată de profesor de istorie Alina Gardean, ce delimitează evenimentele legate de Centenarul României precum şi de evoluţia comunităţii Comunei Baru (click pe acest link pentru a vizualiza prezentarea istorică).

            Au urmat copii grupei mari a grădiniţei PP "Micii grădinari" (click pe acest link pentru a vizualiza spectacolul celor mici) sub îndrumarea cadrelor profesori de învăţământ preşcolar Seicănaru Roxana şi Mucalău Bianca.

 

Atestare documentară Comuna Baru, judeţul Hunedoara.

         Cu ocazia sărbătoririi a 600 de ani de atestare documentară a Comunei Baru (jud. Hunedoara) şi cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri a României, a fost organizată activitatea educativ artistică "Arc peste timp" (acestea fiind obiectivele principale atât ale unui concurs cât şi ale unui spectacol artistic ce va fi organizat cu această ocazie).

         Totul a plecat de la o iniţiativă a colectivului pedagogic a Şcolii Gimnaziale Petros, fiind redactat proiectul acestei activităţi (click pentru vizualizarea proiectului).

         Activitatea a demarat cu faza de preselecţie (click aici pentru a vizualiza detaliile).

 

Centenar.

 

         Sărbătoarea centenarului.